*** Kull 14 (Stamtavla) ***

e. Barecho Zuper Playmaker

u. Picabo´s Soul Memory

  Nu är "Sissel" parad med "Messi" se ovan. Vi väntar valpar ca 20 mars om allt går som vi hoppas.

"Messi" är en mjuk och go´ hane som vi hoppas skall komplettera Sissel, vi hoppas på exteriört fina hundar med arbetslust och glädje. Båda hundarna är trefärgande, d v s lever, vit och tan och då blir förmodligen alla valpar också trefärgade.

Bakom "Messi" finns många engelska och australiensiska utställningschampions, han själv är mycket välbyggd, har ett vackert huvud och härlig päls.  Har sett honom i rörelse och han rör sig mycket fint, med långa härliga steg. Sissel är också välbyggd med härliga rörelser. Bakom henne finns  engelska och svenska utställningschampions, samt svenska jaktchampions och hundar som används mycket i jakt, men inte blivit jaktchampions. Det man alltid önskar och som man strävar efter så mycket som möjligt är att få en kombination av god exteriör och arbetslust och i denna kombination tror vi att det kan bli så.

 

 

Inavelsgrad 0,0%

 

   

Nu har valparna kommit. Det blev hela 9 stycken, 5 tikar och 4 hanar och jag tror att alla är trefärgade och det är ju inte så konstigt då både mor och far är det. Det är ett stabilt gäng valpar, rediga att ta i, de äter, sover, piper och gör som valpar brukar göra. Mamma Sissel är en jätteduktig mamma och pysslar med sina bebisar. Förlossningen gick bra, det var skönt eftersom vår förra valpkull slutade med kejsarsnitt. Valparna kom på 61 dygnet och vägde mellan 265 och 360 gr, de har redan ökat i vikt, då hoppas man att allt är bra och att de skall fortsätta växa och utvecklas. Lägger in ytterligare ett par bilder tagna då de var ca 12 timmar gamla.

         

Här kommer 7.5 v, bilder på valparna

Nu har alla valpar flyttat och vi önskar dem lycka till i sina nya hem. Vi hoppas vi kommer att ses i olika sammanhang framöver. Valparna är spridda från Kiruna i norr ner till Karlstad i söder, nedan en presentation av ägare och namn på hundarna

Picabo´s Red Lips, Ella, tik

Ägare: Sandra Olovsson, Gävle och Kennel Picabo, Sundsvall

Picabo´s Red Hot Chillipepper, Pepper, hane

Ägare: Kristina Rendard-Hård, Sundsvall

Picabo´s Red Riding Hood, Luva, tik

Ägare: Marie Grahn, Karlstad

Picabo´s Red Ferrari, Ferrari, hane

Ägare: Eva Hellstrand, kennel Wilmios, Sifferbo, Dalarna

Picabo´s Red Topic, Neo, hane

Ägare: Lena Olsson, Eskilstuna

Picabo´s Red Squaw, Tova, tik

Ägare: Elisabeth Wennerberg, Åsele

Picabo´s Red Wine, Kira, tik

Ägare: Bosse Karlsson, Kiruna

Picabo´s Red Apple, Lykke, tik

Ägare: Gunilla Larsson, Kalix

Picabo´s Red Curry, Currie, hane

Ägare: Christine Larsson, Sundsvall

 

 

 

 

 

Nu är valparna 3,5 veckor gamla och nedan kommer huvudbilder på dem

Tik A

Tik B

Tik C

Tik D

Tik E

Hane A

Hane B

Hane C

Hane D

 

Nu har valparna vuxit på sig ännu mer och är 4.5 vecka på bilderna. Vi har fösökt få till lite ståbilder, inte alltid så lätt med småpluttar som inte alltid är så samarbetsvilliga, men en liten inblick går det väl att få i alla fall. Alla är pigga, nyfikna, sociala, matglada och lekfulla, precis som valpar skall vara. Man börjar skönja lite olika karaktärer, särskilt hane B utmärker sig som en kille med många synpunkter, han är väldigt framåt och lekfull, springer och busar och får snabbt med sig de andra.

Tik A

 

 

Tik B

 

 

 

Tik C

 

  

 

Tik D

 

 

 

Tik E

 

 

 

Hane A

 

 

 

Hane B

 

 

 

Hane C

 

 

 

Hane D

 

 

 

Valparna 6 veckor

Oj, vad tiden går, nu är "grynen" 6 veckor och upptäcker världen för fulla muggar. De har varit ute på gräset och i skogen, sett myror, stenar, barr och annat skoj. De verkar ta för sig och visar massor av nyfikenhet. Man börjar urskilja lite personligheter och exteriören börjar skymta fram så smått. Alla ser ut att ha bra kroppar och supstans, men än är det en bra bit kvar innan man riktigt ser hur de skall komma att se ut. Alla bär det som de kan få tag på och leker både med leksaker och med varandra, det hörs ganska tydligt att valparna har stort behov av att vara ute och leka nu, sitta inne i valphagen är inte så kul längre, den som var så "jättestor" då de först fick stifta bekantskap med den.

 

Tik A, Lisa

 

 

Hane A, Olle

 

 

Tik B, Fia

 

 

 

Hane B, Pelle

 

 

 

Hane C, Neo

 

 

 

Tik C, Mia

 

 

 

Tik D, Kira

 

 

 

Tik E, Lykke

 

 

 

Hane D, Nisse