Nyheter - 2005


 

2005-12-10

 

"Kasper", SU(u)CH NUCH SVCH, Picabo´s Cutty Sark är pappa till många framgångsrika barn och idag visade ännu en av avkommorna framfötterna. Marianne och Leifs älskade Espen blev SUCH (utan parentes) och SV05 på Stora Stockholm, genom att bli BIM. Vi känner en enorm glädje och vill på detta vis visa att vi uppskattar det jobb och all den tid ni lagt ner på Espen. Tilläggas kan också att Espen är en mycket duktig jakthund.

De övriga avkommorna som gjort bra i från sig både på utställning , jakt och viltspår är

SU(u)CH  NUCH SVCH  SV01Astrospring´s Ètoile, SU(u)CH, SVCH Astrospring´s Explorer, SVCH Astrospring´s Europa

SVCH, LP1, LP2 Jäderöns Bobby Burns (två cert), SVCH Jäderöns Seven Seven

Picabo´s Excelsior har två cert och är på god väg mot championatet, Czech Junior Champion - JCH & Czech Champion CHČR Picabo´s Blue Hope är officiell avelshund i Tjeckien genom att ha klarat ett första pris på jaktprov. Han är också far till två kullar.

En dotter, Ingribakkens Tjorven har godkänt jaktanlagsprov i Norge och flera av  hans barn används i praktisk jakt med nöjda ägare.

 

2005-11-30

 

Nya bilder på syskonen från kullen "Sachi" SU(u)CH Eastriding Versache och "Molly" Picabo´s Part Nan Angelen. Bilderna föreställer i turordning "Elsa", Picabo´s Daniella Rotelli, "Pablo", Picabo´s Pablo Vicente och "Frodo", Picabo´s Luca Mendes.

 

2005-11-30

 

Idag "gifte" sig Nora, Picabo´s Koh-I-Noor och Rindis Tintoretto. Valpar väntas någon av de sista dagarna i januari. Se valpsidan för mer information.

2005-10-27

 

Idag blev "Jonna"  Picabo´s Chrysmynta of Spring viltspårschampion. Hon klarade sitt tredje förstapris på ett galant sätt. Vi gratulerar matte Anita som gjort ett jättebra jobb med Jonna.
2005-10-18

 

Idag har "Minja" Streamside´s Bluebell Memory klarat anlagsklassen i viltspår. Hon klarade alla vinklar och bloduppehållet utan ringning och tiden var 13 minuner. Klöven var jättespännande och kul att bära tillbaka och då matte blev så glad, så var det ännu roligare.
2005-10-16

 

I somras var Picabo´s Tyrone Lee "Fischer" på minisemester i Grisslehamn, så här skönt hade han det på klipporna i solen. Fischer har enligt husse och matte visat framfötterna i jaktsammanhang. Vi önskar lycka till och ser fram mot fler rapporter.

2005-09-27

 

"Vi gratulerar "Minna", Picabo´s Yasmine le Bon som idag 11 månader gammal klarat anlagsklassen i viltspår på ett alldeles utmärkt sätt. Hon fick 39 poäng av 42 möjliga. Stort grattis också till matte Beatrice, det gjorde ni superbra. Nu gäller det att träna vidare och så småningom ta pris i öppen klass och ställa in siktet på ett SVCH.
2005-09-26 "Dron", Picabo´s Blue Hope är nu stolt far till  två valpkullar, en kull i Polen på Kennel Avendsora och en i Schweiz på kennel of Klamar Garden. Vi gratulerar och hoppas på fina och framgångsrika valpar. "Dron" har dessutom blivit officiell avelshund i Tjeckien genom att han fick första pris på jaktprov. STORT GRATTIS!!

Vi är stolta över att kunna meddela att vi i januari kommer att få besök från kennel Canouan i England. Det är vår "Sigge", Picabo´s Mac Scot som får besök av "Paola", Canouan Viking Venture som kommer hit för parning. Vi gläder oss och hoppas på fina valpar.

2005-09-10-11 Matte och Minja har varit på jaktträning i Dylta Bruk, i Nora i närheten av Örebro. Minja fick lära sig att söka fältfågel och att sitta i flog och skott. Hon är lyhörd och lärde sig fort. Nu gäller det för oss att befästa allt vi fick lära oss. Tanken är att hösten och vintern skall ägnas till sådan träning och målsättningen är att vi skall kunna starta på jaktprov nästa år.

Vi träffade i helgen också Minjas kullsyster Bell. Det var jättekul och vi lägger in ett foto på systrarna nedan. Det är Minja till höger och Bell till vänster.

 

2005-07-16 Den 4 juni blev "Dron", Picabo´s Blue Hope BIM på internationell utställning i Tuln i Österrike. BIR blev Whizzbang´s After Midnight. Stort grattis till Dron och Ditá.

Den 28 juni blev Dron Czech Junior Champion - JCH & Czech Champion CHČR. Även här skickar vi stort grattis till paret Dron/Ditá.

Dron har dessutom parat en tik vid namn Ciboulette de Syringa från Schweiz och valpar väntas i slutet av juli. Dron kommer att para tiken CHPL Genuine Joy Darrem Canis. Du kan läsa mer om detta på Ditás hemsida.

 

2005-07-09 "Minja", Streamside Bluebell Memory blev trea i unghundsklassen med HP på Clubshow för domare Ray Smith, Kennel Merverly & "Izor", Picabo´s Excelsior vann den öppna klassen och placerade sig som 3:a i  bästa hanhundsklassen. Domare var Kate Keely, Kennel Alhambra.

2005-06-28 "Minja", Streamside Bluebell Memory & "Nora", Picabo's Koh-I-Noor har gjort MH idag. Båda klarade testet med godkänt skott.
2005-06-19 "Minja", Streamside Bluebell Memory, fick Cert & blev BIM för domare Kresten  Scheel på utställningen i Oppdal  Norge på lördagen den 18/6.

Minja.blev bästa tik på söndagens utställning men domaren Niel Brandstrup höll på Certet denna gång.

STORT TACK Annika & Annelie med hjälpen att visa Minja

STORT GRATTIS  Annika till Viktors, Stardom Soul Player,  S(u)UCH & NUCH.


BIR CH With Touch Fortune Teller -  BIM Streamside Bluebell Memory,

 

2005-06-06 "Minja", Streamside Bluebell Memory, har varit på jaktkurs i helgen & hon visade goda anlag.

2005-05-28 GRATTIS  "Izor", Picabo´s Excelsior  & Helen som idag erövrade CERT nr 2 & BIM för domare Karl-Erik Johansson i Norrköping  !!  

2005-05-27 Idag blev "Sigge", Picabo's Mac Scot, pappa till 4 flickor &  två pojkar på Kennel Clapton's
2005-05-20  Vi har nu fått svar på  "Minjas", Streamside Bluebell Memory,  höftröntgen. Hon har A-höfter !!  Härligt !!!  
2005-05-04 "Nora", Picabo's Koh-I-Noor, & "Sigge", Picabo's Mac Scot, klarade båda anlagsklassen i viltspår idag !!
2005-04-12 Picabo's Mac Scot, "Sigge", väntar valpar med Clapton's Brown Sugar, "Lady". Beräknas födas månadsskiftet maj/juni på Kennel Clapton.
2005-03-12 "Izor", Picabo´s Excelsior , blev 3:e bästa hane & tog CERT för domare Karl-Erik Johansson på SSRK's utställning i Sundsvall idag. STORT GRATTIS !!!!   (Antar att resan hem till Östersund inte kändes så lång ....)

         

Våran "Minja", Streamside Bluebell Memory, vann juniorklassen med HP & fin kritik.

 

2005-03-08
Vår son Niklas Larsson vann den 3 mars 2005,  2:a pris,  årets nyhetsbild. Bilden som vann togs i samband med att arbetarna på SAAB i Trollhättan informerades om att fabriken skulle läggas ned. Bilden har stor symbolik och den har presenterats i de flesta av Sveriges dagstidningar, samt i TV. Då bilden visades i TV skedde det i samband med programmet Agenda på TV1 och programpunkten som handlade om SAAB's nedläggning.
 
Hela familjen deltog vid prisutdelningen samt i den efterföljande middagen på Nalen i Stockholm.

 

2005-03-02 Nya bilder på "Sigge", Picabo's Mac Scott.

 

2005-02-28 Picabo's Heart Of Eternity, "Henna" har fått valpar med Stardom Soul Player, "Victor". Det blev 3 hanar & 5 tikar. Intresserad ?!?!? Hör av er till Annelie , 060-25671. 

Mamma, " Henna " Pappa, " Viktor "

2005-02-08

Picabo's Pablo Vicente, 14 veckor

Se bildcollage på Pablo & syskon ur kullen.

 

2005-01-06 Picabo's Heart Of Eternity, "Henna" är parad med Stardom Soul Player, Victor  och valpar väntas hos Annelie i början av mars.

Puss på dig !!

Henna  Viktor

 

A_hny_1.gif (40693 bytes)