Nyheter - 2006

2006-12-28 Idag föddes vårt första barnbarn. Lilla Tuva kom till världen kl. 20.37 på kvällen, hon vägde 4030 gr och var 52 cm lång. Världens vackraste lilla flicka. Allt gick bra och lillan växer och utvecklas precis som hon skall.     
2006-12-06 Den 11 november 2006 var  CZJCH, CHCZ,CHPL, CHSK Picabo´s Blue Hope "Dron"  på världsutställningen i Polen. Han vann brukshundklassen och blev Polsk Champion. Stort grattis till ägare Dita Michlova i Tjeckien. "Dron" är en fantastisk hund. Som enda import  i Tjeckien, har han klarat att ta pris på det stora jaktprovet Memoriál Mileny Štěrbové. 18 hundar kom till start, 10 fick pris, "Dron" fick ett andra pris med 409 poäng, i provet ingick många moment, både fält, vatten och blodspår. Det är en stor ära att  få starta i detta prov och att dessutom komma till pris i detta prov är få förunnat. Vi skickar våra allra största och varmaste gratulationer till Tjeckien och till Drons ägare. Vi är stolta och glada över att ha fött upp denna hund och det känns helt fantiskt att han klarat detta, men utan duktiga tränare/ägare hade det säkert varit svårt att komma så långt.  Att "Dron"  dessutom har exteriören att vinna på stora utställningar  skänker oss en stor glädje. Det går ju faktiskt att föda upp hundar som både är duktiga rent jaktligt och dessutom och har den rätta exteriören för utställning. Vi skickar också ett stort grattis till Ann Lundin på Kennel Astrosprings som fött upp Drons mamma, SU(u)CH SVCH, DKUCH Astrosprings Philyra. "Drons" far är SU(u)CH NUCH SVCH Picabo´s Cutty Sark. Det är ju kombinationen mor/far som ger framgångsrika barn.

               

På bilderna syns Dron på världsutställningen i Polen i  konkurrens med bl a Wongan Kadenza och Siegers Pole Position, Wongan Kadenza är hund nr, 2, hund nr 3 är Dron och den sista hunden är Siegers Pole Position.                 

                                 

2006-12-03 Idag har Cilla och "Sanna" Picabo´s Passion Player e. SU(u)CH NUCH SVCH Stardom Soul Player u, Streamside´s Bluebell Memory, varit på inofficiell utställning i Hudiksvall. Sanna skötte sig med bravur och blev 2:a med HP i en klass bestående av 6 tikar. Det är ganska många för att vara en inoffiell utställning. Matte Cilla fick lite blodad tand och vi kommer med största säkerhet att få se Sanna på fler utställningar framöver. Cilla knöt också några nya bekantskaper och kommer att få hjälp med både bruks och lydnadsträningen. Cilla och Sanna bor i Delsbo i Hälsingland. Lycka till med alla aktiviteter!!!

Mer nyheter:

Kaspersonen, SUCH DKCH SV-05 Astrospring´s Epsilon, "Espen" kan nu titulera sig SVCH, d vs han har blivit trippelchampion. Han blev viltspårschampion i ett huj, först en anlagsklass som gick hur bra som helst, veckan efter första start i öppen klass, med fart och stil fick han ett förstapris, veckan efter ytterligare ett med samma fart och stil, sedan kom snön och matte Marianne trodde att nu får vi vänta till våren, men Kung Bore hade andra tankar, han återvände till Nordpolen och snön försvann. Ny start på vilktspårsprov och det tredje första priset kom med samma fart som de två andra. STORT, STORT GRATTIS till Marianne och Leif och så till Ann Lundin på Kennel Astrosprings som fött upp denna fantastiska hund, som både är duktig, klok, snygg och en verkligt god kamrat.

                                                                    

2006-11-19 Idag har "Lipton" blivit BIS-valp på SSRKs utställning i Östersund och Wångens ridhus. Vi är jätteglada över denna fina kille. Stort grattis till matte Annika Ödling i Noraström. Nu hoppas vi att "Lipton" fortsätter att utvecklas som vi så gärna vill. Han är idag en glad harmonisk kille som tycker att det mesta är kul. Det roligaste han vet är att busa med sin schäferkompis Dacke och att gräva sig in i hönshuset och äta upp hönsens mat till mattes stora förtvivlan. "Lipton" tycker precis som de flesta springrar om att springa lös i skogen och hitta dofter och spår, han tycker också det är spännande då han känner fågelvittring. Till våren kommer han på allvar att börja jakttränas, först skall han tränas för att klara enkelt vatten och om det går bra skall han tränas i fältsök. I "Liptons" stamtavla finns några jaktchampions och några hundar som inte hann bli jaktchampions, men har pris i elitklass på jaktprov, så nu håller vi tummarna för jaktliga framgångar under nästa säsong.

 

                                                                    

2006-10-26 Idag har Molly, Picabo´s Part Nan Angelen varit här på trimning och fotografering. Tanken var tidigare att para hennes dotter, Minna, Picabo´s Yasmine le Bon med Lavrevikens Uncut Diamond "Hampus", men "Minnas" pappa, SU(u)CH  Eastriding Versache, har vid gonioskopering fått resultatet kraftiga förändringar och då vi gonioskoperade Minna visade det sig att hon har lindriga förändring. I dagsläget mår Minna alldeles utmärkt och enligt veterinären som gjorde gonioskopin skall det inte behöva bli annorlunda heller, men trots detta så finns anlaget där och det gör att vi i stället för Minna kommer att para hennes mamma med samma hane. I dagsläget är det alldeles för mycket Molly, men matte Lena har fått uppdraget att inför kommande parning se till att det blir lite mindre Molly. Mer information inkl. stamtavlor kommer under valpar inom kort.

 

Molly                                                                           Hampus

2006-10-17 Idag har "Zakke",  Picabo´s Hocus Crocus fått somna in. Han är saknad av sin matte och husse, Sara och Eric. "Zakke" flyttade till dem då han var 2 år och de har trivts med mycket bra med varandra. "Zakkes mamma var Fairley Hill´s Lucy Brown och hans pappa Beeline Burnout to Astro. Vi hoppas att han mår bra på regnbågens bro.
2006-09-16-19 Den 16 september var vi på resa till Skövde och SKs openshow, där Karl Payne från kennel Cepen dömde. I valpklass 1 för hanar blev "Lipton"  Picabo´s Playing Pal, 4 och i kritiken stod det att han hade klassens bästa rörelser, vilket vi blir jätteglada och stolta över. Tikarna "Ida" Picabo´s Playing Penny Peanut och "Thea" Picabo´s Playing Ice´n Fire placerade sig som 3 och 4 i valpklass 1. I valpklass 2, hanar,  deltog "Martin", Picabo´s Andrea Bocelli som även hans slutade 3 i sin klass.

Dagen därpå den 17 september körde vi till Västerås på morgon och SSRKs utställning. Vi ställde ut valparna ovan och "Lipton" slutade BIM, "Thea" blev 2 i sin klass och Ida 4. Monica Drejer dömde. BIR-valp i valpklass 1, blev Jane Austen.

 

 

Ytterligare en hane från kullen ovan deltog i utställningen. Det var "Kim", Picabo´s Playing Over´n Over. Hans slutade 3 i klassen, både han och "Lipton" fick HP. Grattis till stolta ägare till Kim, Annette och Anders, i Västerås och såklart också till övriga mattar och hussar!! Se Kim på bilderna nedan

.

  

 

2006-09-10 En dag vi sent skall glömma

Idag har vi varit på utställning i Nordvik, strax norr om Härnösand. Först ut att dömas var valparna och vi hade "Lipton", P´s Playing Pal, "Thea" P´s Playing Ice´n Fire och "Ida", P´s Playing Penny Peanut i valpklass 1. Gissa om vi var glada då samtliga fick HP och Lipton stod som BIR och Thea BIM. Lipton slutade sedan som BIS2. Ida blev 3 i klassen.

Lipton                                                                Thea                                                                 Ida

I valpklass 2 slutade Martin som 2, med fin kritik, men tyvärr är hans huvud idag aningen stort och inte i riktig harmoni med kroppen, så det blev inget HP.

Martin

Unghundarna "Pablo" P´s Pablo Vicente och "Frodo", P´s Luca Mendes ställdes båda ut i unghundsklass och slutade 1 och 2 i klassen med CK. I bästa  hanhundsklass placerade de sig 3 och 4 och Pablo fick det åtråvärda certet. Stort GRATTIS till Britt-Marie och Lennart i Skorped som äger båda killarna.

Pablo                                                                   Frodo

I unghundsklass för tikar går "Minna", P´s Yasmine le Bon från klarhet till klarhet. Hon vann sin klass med CK och placerade sig som 3 bästa tik, tyvärr blev det inget Cert denna gång eftersom den tik som placerade sig som 2 i klassen fick det, men ändå stort GRATTIS till Bea och Benny och nästa gång kommer säkert Certet. Bea visade Minna själv och gjorde det med bravur. De har tränat duktigt båda två.

I den öppna klassen, tikar, ställde vi ut "Elsa", P´s Daniella Rotelli som idag fick nöja sig med ett 2:a pris, p g av att hon är lite för glad i mat och lagt på sig lite för mycket i vikt. Hon fick fin kritik, men det behöver bli lite mindre av Elsa för att det skall bli riktigt bra.

"Nora", P´s Koh-I-Noor blev 4 i den öppna klassen och "Minja" Streamside´s Bluebell Memory, fick ett 1:a pris, men blev oplacerad.

Till sist hade vi uppfödarklass och den slutade som BIS2, med andra ord en stor dag för vår kennel. Vi är jätteglada och nöjda och tackar alla som var med på utställningen. Det gjorde ni bra!!!!

 

 

 

2006-09-02 "Dron", CH Picabo´s Blue Hope, har som enda Engelska Springer Spaniel deltagit i Internationellt och Universiellt fältprov i Tjeckien och fick ett 3:e pris. Se indexbild. Nedan en uppställd bild på "Dron".

2006-08-19 Nu har valparna debuterat på utställning och "Lipton", blev BIR-valp och BIG3, jättegrattis till matte Annika!!!, Thea blev 2:a bästa tik med HP, Ida blev 3:a bästa tik och hon med HP och Sanna blev 5:a bästa tik. Alla skötte sig jättebra, de är samtliga sociala, glada, tillgängliga och trygga valpar och det är vi jätteglada för. Stort tack till alla mattar och hussar som tagit så väl hand om sina hundar och fostrat dem på bästa sätt. Nedan finns bilder på samtliga deltagande Picabo-hundar från kullen Minja/Viktor, från vänster, Lipton, Ida, Sanna och Thea.

Vi skickar också ett stort GRATTIS till Minna, Picabo´s Yasmine le Bon och matte Bea, som fick en BIR-rosett och BIG2-rosett med sig hem. Ni har varit jätteduktiga och tränat bra, nu är Minna mycket mindre spänd i ringen och visar sig hur fint som helst. Superkul, nedan en bild på Minna

 

2006-08-11 Minjas och Viktors valpar har nu blivit 4 månader och här kommer nya bilder, från vänster, Picabo´s Ice´n Fire, "Thea", Picabo´s Playing Pal "Lipton och Picabo´s Playing for Victory "King".

 

2006-08-08 Idag har "Nora", Picabo´s Koh-I-Noor tagit sin första 1:a i viltspår öppen klass. Nora fick 42 poäng av 42 möjliga. Vi är jätteglada över att Nora visar sig vara en sådan duktig spårhund.

 

2006-08-01 Kasper SU(u)CH NUCH SVCH Picabo´s Cutty Sark, har en son "Espen" SUCH SV05 Astrosprings Epsilon, som nu också kan titulera sig Dansk Champion. Stort Grattis till Ann Lundin på Kennel Astrosprings som fött upp Espen och till Marianne och Leif i Sundsvall som äger honom.

2006-07-23 "Minna", Picabo´s Yasmine le Bon, har idag varit på utställning i Iggesund och hon blev 3:a bästa tik med CK för domare Helene Björkman. Minna är inte riktigt utställningsvan och spänner sig i ringen. Vi måste träna mer på det och förhoppningsvis skall hon så småningom bli mer van och slappna av lite mer och kanske vi så småningom skall kunna få det så hett efterlängtade certet på henne. Vi tränar vidare och hoppas på det bästa. Lilla "Ida", Picabo´s  Playing Penny Peanut var med för att socialtränas och vi tog en bild på henne också.

 

2006-07-19 Här kommer ett galleri av bilder, insända av valpköpare till 2006 års kullar:

"Milton" Picabo´s Guiseppe Verdi, Malmö, bär på en pinne och på bilden bredvid har han nyss tagit en tupplur

"Tosca". Picabo´s Floria Tosca, Eskilstuna, 5 månader, "Kim", Picabo´s Playing Over´n Over, Västerås, har hittat en igelkott

"Lipton", Picabo´s Playing Pal och hans kompis Dacke, på bilden bredvid leker "Wilma", Picabo´s Playing with Fire

 

2006-06-30 "Lipton" Picabo´s Playing Pal är nu 11 veckor, vi lägger in nya bilder på honom och på syster "Ida", Picabo´s Playing Penny Peanut

 

 

 

2006-06-28 "Martin" Picabo´s Andrea Bocelli har nu blivit 5 månader och en riktigt stilig kille, nedan en nytagen bild på honom

 

2006-06-27 Nya bilder på "Minna", Picabo´s Yasmine le Bon, som i dagsläget har genomgått MH och har ett 3:e ökl viltspår och HD AA, Minna och hennes matte Bea jobbar på med lydnad, viltspår och tränar apportering. Minna gör stora framsteg och snart är det dags att starta henne på enkelt vatten och dessutom göra ett nytt försök med viltspår. Minna är Beas första hund och samarbetet blir bara bättre och bättre. Lycka till Bea och Minna, som vi f ö kommer att se en hel del av i utställningsringarna framöver.

 

 

2006-06-24 Ny huvudbild på "Thea", Picabo´s Playing Ice´n Fire

 

2006-06-22 Ny bild på "Lipton",  Picabo´s Playing Pal, 10 v sovande under en rabarberplanta och en huvudbild på syster "Ida", Picabo´s Playing Penny Peanut

 

 

2006-06-07 7,5 veckorsbilder på valparna. Nu har de börjat flytta, vi önskar ägare och valpar lycka till i framtiden.
2006-05-25 Nya vardagsbilder på valparna, samt huvud och stående bilder. De är nu 5,5 veckor gamla.

"Minna" Picabo´s Yasmine le Bon, har varit på MH och genomfört det, samt klarat skotten. Det gick med bravur och vi är jätteglada för det. Grattis Bea och Minna.

2006-05-21 En solskenshistoria

Picabo´s Luca Mendes hade otur och fick inte en så bra start i livet som man hade hoppats. Han fick byta familj tre gånger innan han hamnade hos Britt-Marie och Lennart i Skorped, strax utanför Örnsköldsvik. Hos dem fanns redan en kullbror, Picabo´s Pablo Vicente och viss tveksamhet rådde att sätta ihop två så unga hundar och dessutom kullbröder, men vi bestämde att prova och ge "Frodo" en chans att bo in sig. Britt-Marie och Lennart fick jobba en hel del med honom och utöva ordentligt ledarskap, men det lyckades och de två hanarna trivs mycket bra tillsammans och hittills fungerar allt precis som det skall.

Idag ställdes båda ut i Östersund för domare Vim Wellens från Holland. Det var "Frodos" första officiella utställning. Jag ställde ut honom som valp en gång, men nu gällde det  "på riktigt" för första gången och vi lyckades få honom att stå stilla och att dessutom visa sina fina rörelser. Han slutade 2:a i unghundsklassen med CK och vi alla som var med kände att detta var verkligen speciellt. Det visar att det med värme och rätt ledarskap går att fostra en hund som inte fått den allra bästa start i livet. Nedan en bild som togs i november 2005 i Umeå. Den gången ställdes inte "Frodo" ut, utan fick bara miljöträna.

Stort tack till Britt-Marie och Lennart för att ni tog er an denna goa, snälla hund och gjort honom till det han är idag. Nu skall vi träna vidare och förhoppningsvis kommer det fler framgångar så småningom.

2006-05-15 Valpsidan uppdaterad med 4 veckorsbilder.
2006-05-06 Nya bilder på valparna, se valpsidan.

Rulle har nu åkt hela vägen till Malmö och finner sig väl tillrätta hos Elisabeth och Johan. Resan var lång och Rulle mådde lite illa, men allt gick bra och nu har han blivit Skåning.

2006-04-26 Nya bilder på valparna, se valpsidan.

Lille "Rulle" Picabo´s Guiseppe Verdi, från vår förra kull kommer att flytta till Malmö i början av maj. Hans nya matte heter Elisabeth Haag. Vi önskar båda lycka till och hoppas att de skall komma att trivas med varandra. Vi ser fram mot rapporter och bilder på Rulle i hans nya miljö.

2006-04-15 Valpar har kommit! 4 tikar och 3 hanar. Stolt far är SU(u)CH NUCH SVCH Stardom Soul Player och mor är "Minja, Streamside´s Bluebell Memory
2006-04-03 Lilla "Isa" Picabo´s Giovanna, har varit ute på sin första fisketur och lyckats fånga en abborre.

2006-03-19 Valpsidan är uppdaterad med 7 veckorsbilder.
06-03-11 För första gången på tre år har "Kasper" SU(u)CH NUCH SVCH Picabo´s Cutty Sark varit på utställning. Han blev BIR-veteran och Reserv bästa hane med följande kritik för domare Anna Geschwindt Hartwig:

Tioårig gentleman, jättefin kondis, utm proportioner, flott hals och resning, utm vinklar fram och bak, utm benstomme, härlig kropp, starkt bakställ, rör sig med stil och fart, utm pälskvalité, grattis till en fin veteran.

På samma utställning gjorde Kaspers barnbarn också utmärkt ifrån sig. "Z" What a Vicotry vann juniorklassen med CK i stor konkurrens med en strålande kritik, se Annelies hemsida och läs mer om Z och hans fina syskon.

 

2006-03-08 Nya bilder på valparna, klicka under knappen valpar.
2006-02-13 Nu är "Minja" Streamside´s Blue Bell Memory parad med "Viktor" SU(u)CH NUCH SVCH Stardom Soul Player. Vi väntar påskvalpar, enligt almanackan skall valparna komma på påskdagen den 16 april. Se vidare under valpsidan.

Noras valpar växer och ökar i vikt och idag har de har öppnat ögonen. Bilder kommer inom kort.

2006-02-05 "Pablo" Picabo´s Pablo Vicente och "Frodo" Picabo´s Luca Mendes, bor nu hos Britt-Marie och Lennart i idylliska Skorped utanför Örnsköldsvik. De delar det mesta i god sämja, nedan delar de husses kalsonger utan att bry sig om att husse nu är tvungen att bli kall om baken eftersom hans långkalsonger numera är tudelade.

2006-01-31 Nu har "Noras", Picabo´s Koh-I-Noor och "Nemos", Rindis Tintoretto, valpar kommit. Trodde först att det blev tre flickor och tre pojkar, men döm om min förvåning då jag i dagsljus såg en pytteliten knapp på magen på den ena flickan, det var ju ingen flicka det var en pojke!!!! Det blev alltså två flickor och fyra pojkar. Mor och barn mår bra, valparna äter, piper och sover precis som små valpar skall göra. Bild finns under valpar.

 

2006-01-29 Idag har "Kasper", SU(u)CH NUCH SVCH Picabo´s Cutty Sark och Ingribakkens Konstantia "gift" sig och valpar väntas i början av april. Mer information finns på Konstantias hemsida.

 

2006-01-04 Ny bild på "Kasper" SU(u)CH NUCH SVCH Picabo´s Cutty Sark, han är 9,5 år på bilden.

2006-01-04

 

Nu väntar "Trixa", Astrospring´s Isthar  (svart/vit/tan) och "Kasper". SU(u)CH NUCH SVCH Picabo´s Cutty Sark (lever/vit) valpar. Valparna beräknas komma i början av mars. Kontakta kennel Astrospring´s för information.

A_hny_1.gif (40693 bytes)