Nyheter 2004  Nyheter 2005  Nyheter 2006

Nyheter - 200

2007-12-28 Har fått några jättefina bilder på Melba, Picabo´s Soul of my Dreams, kennel Finnlidens. 

2007-12-07 Nu är 5 valpar ur Victor & Minjas förra kull (Kull 10) röntgade med härliga resultat!!

Picabo's Playing Penny Peanut   -   A-höfter !!

Picabo's Playing Ice'n Fire  -   A-höfter !!

Picabo's Passion Player  -   A-höfter !!

Picabo's Playing Over'n Over   -   A-höfter !!

Picabo's Playing Pal   -   B-höfter !!

Har uppdaterat Sissels sida med några 13 v bilder.

 

 

2007-11-18 STORT GRATTIS till Izor, Picabo's Excelsior & matte Helen som idag blev BIM & SU(u)CH i Wången idag för domare John Thirwell från England.

BIM SU(u)CH Picabo's Excelsior  -  BIR SU(u)CH NUCH High Score Imagine-Me

 

Ett STORT GRATTIS även till Izor's halvbror Espen, SUCH, DKCH, SVCH, SV-05 Astrospring´s Epsilon som  blir 3:e bästa hane, BIR veteran & slutligen BIS-R Veteran.

2007-11-18 Tyvärr så blir det inga valpar efter "Espen", SUCH, DKCH, SVCH, SV-05 Astrospring´s Epsilon & "Minna", Picabo´s Yasmine le Bon. Minna har en förträngning som gör att hon inte kan bli mamma. Verkligen tråkigt!!
2007-09-23 Valpsidan är nu uppdaterad med bilder på valparna 3  veckor
2007-09-23                                        

Picabo´s Yasmine le Bon

Nya bilder på Minna, Picabo´s Yasmine le Bon, som skall paras med SUCH, DKCH, SVCH, SV-05 Astrospring´s Epsilon. Det blir en spännande kombination, där vi bevarar vår ursprungslinjer. Hundarna kommer förhoppningsvis att bli goda jakthundar och även ha andra bruksegenskaper i kombination med en vacker exteriör.

SUCH DKCH SVCH SV-05 Astrospring´s Epsilon

 

2007-09-14 Lipton, Picabo's Playing Pal, är ögonlyst u.a & Hd-röntgad B. Kasper, SU(u)CH NUCH SVCH, Picabo´s Cutty Sark och Minna, Picabo's Yasmine le Bon är testade för PRA Cord 1 och är båda fria, dvs icke anlagsbärare.

Det finns en ny bild på valparnas pappa NUCH SU(u)CH SVCH Stardom Soul Player under valpsidan.

2007-09-09 Thea, Picabo´s Ice´n Fire blev BIR på SSRKs inoff, utställning den 8 december. Domare Johan Ericsson, Kennel Stardom och vår gamle man, SU(u)CH NUCH SVCH, Picabo´s Cutty Sark blev BIM, BIR-veteran och BIS-veteran. Den gamle tyckte att det var toppen att vara på utställning igen. Han sprang, hoppade och visade sig från sin allra soligaste sida, men han visste ju att matte hade lever i fickan och lever det är det bästa som finns

        

"Thea"

BIR

"Kasper"

BIM & BIS-veteran

 

2007-09-05 Här kommer en hög med valpar. Alla är nöjda och sover sött. Det är harmoniska små valpar, inte speciellt mycket gny och gnäll. De äter och sover, precis som små valpar skall göra. Då de blivit lite större lägger vi ut bilder på var och en.

 

2007-08-31 I går kväll och i natt föddes 9 valpar. Det blev 5 tikar och 4 hanar, några är tanfärgade. Alla mår bra, är pigga och livliga och hungriga!!!. Har ännu inte tagit någon bild, men uppdaterar så fort jag gjort det.
2007-08-30 Äntligen har vi fått bredband igen. Vi flyttade hem till Sandvägen den 18 augusti. Det kändes helt fantastiskt, trodde att jag ev. skulle ha känningar av vad som hände sist vi sov i vårt hus, men jag var så trött efter den stora flyttdagen att jag bara kommer ihåg att jag släckte lampan, så första natten gick hur bra som helst.

Kan också meddela att i skrivandes stund, klockan är 08.15 så har Minja kommit i gång med förlossningsarbetet. Hon började lite försiktigt sent i går kväll, så om inte alltför lång tid hoppas jag att jag kan meddela hur det gick.

2007-07-29

 

2007-06-28 Nu har det skett!!!!! "Viktor", S(u)CH NUCH SVCH Stardom Soul Player och "Minja" Streamside´s Bluebell Memory är parade. Valparna väntas i början av september.

Vi ser fram mot en ny fin kull, eftersom vi är så nöjda med den förra kulle med samma kombination. Om du är intresserad, kan du läsa mer under knappen valpar och kull 11.

2007-06-09-10 Minja, Streamside´s Bluebell Memory, har varit på utställning på lördag och söndag, dels i Ö-vik och dels i Nordvik. SSRK, hade dubbelutställning. På lördagen dömde Patrik Ragnarsson och på söndag Filip Johnsson. På lördagen vann Minja den öppna klassen med CK och placerade sig som reserv i bästa tikklassen och på söndag blev hon 2:a i den öppna klassen också med CK, men oplacerad i bästa tikklass.

Minjas och Viktors barn Ida och Thea har också varit i farten. Thea vann juniorklassen på HP på lördagen och på söndagen var den Idas tur att ta hem klassvinsten, också hon med HP. .

 

2007-05-18 "Thea", Picabo´s Ice´n Fire har idag gjort MH och fått godkänt på skotten. Bra gjort matte Annelie och Thea. Att gå igenom ett MH är väldigt bra, det ger oss information över hur hunden är mentalt och i jämförelse med medelspringern, om man jämför Theas resultat så ligger hon på ett medelvärde för standardspringern och det är ju det resultatet man strävar efter om man funderar på att använda hunden i avel. Nu gäller det alltså för matte att hitta en lämplig fästman till Thea och om HD och ögonundersökningarna går bra, så kan Thea bli mamma i framtiden. Lycka till Annelie!!!!
2007-05-13 Nu har vi tagit reda på vad som gäller betr. Svensk Juniorvinnare. Den som kvalificerar sig måste göra det på Stockholmsutställningen i Älvjö, d v s den Nordiska vinnarutställningen, så tyvärr blev inte Ida Svensk Juniorvinnare, men det var jättebra gjort i alla fall och vi är jätteglada, kan också tillägga att det var 18 i klassen och inte 17. 
2007-05-12  Idag har "Ida", Picabo´s Playing Penny Peanut varit i Österbybruk och ställts ut för domare Agneta Cardell. Det var 17 tikar i juniorklassen och Ida VINNER, får CK och vad vi tror idag så blir hon svensk juniorvinnare och därmed automatiskt kvalificerad för Crufts 2008!!!! Om detta stämmer är det helt suveränt, men vi skall kolla upp om det verkligen är så innan vi riktigt kan glädja oss. Naturligtvis glädjer vi oss ändå, över att hon vann klassen i mycket tuff konkurrens. Stort, stort GRATTIS till Eva  och Mattias Löwenstein, Idas matte och husse.

 
2007-05-07  Vi är mycket stolta och glada över att kunna presentera kennelns förste Internationella champion. "Dron"  JCHCZ, CHCZ, CHPL, CHSK Picabo´s Blue Hope kan från och med den 28 april också titulera sig INTUCH. "Dron" är en fantastisk jakthund och officiell avelshund i Tjeckien. Det kan man inte bli utan 1:a pris på jaktprov.

"Dron" kommer att finnas på vår kennel under ca 6 månader nästa år. Han kommer hit i samband med världsutställningen. Tanken är att han skall bli pappa till en valpkull på kenneln och att vi skall ställa ut honom för att försöka få det åtråvärda certet och även lägga SUCH till hans titlar. Drons pappa är SU(u)CH NUCH SVCH Picabo´s Cutty Sark och hans mamma är SU(u)CH SVCH DK(u)CH Astrospring´s Philyra. Intresserade kan läsa mer om Dron genom att klicka på länken http://www.ess.ic.cz/.

 
2007-05-02  En bild på "Noras" dotter Picabo´s Floria Tosca, som nu är snart 1,5 år. En glad och sprallig tjej som visat sig ha goda anlag i viltspår.

 

2007-04-25  Idag har Picabo´s Mac Allan somnat in. Han har varit till stor glädje för sin matte och husse Marianne och Leif, men ålderdomen tar ut sin rätt och det blev jobbigt för "Allan", så på husses födelsedag fick han åka upp till regnbågens bro och träffa sin mamma Lucy och sina två systrar som redan finns där.

 

2007-04-22  Idag har "Ida", Picabo´s Playing Ice´n Fire "Thea" och Picabo´s Playing Penny Peanut  "Ida"varit i Västerås. Domare var Patrik Ragnarsson. Båda deltog i en stor juniorklass, hela 17 juniorer, Thea vann klassen med HP och Ida lade beslag på reservplatsen. Stort Grattis till er bägge. "Minja", Streamside´s Bluebell Memory placerade sig som 4 i konkurrensen i den öppna klassen som också var jättestor, strax över 20 hundar.

 

2007-04-08  Idag har "Ida", Picabo´s Playing Penny Peanut varit på utställning i Stockholm, "Lilla Stockholm" på Älvsjömässan. Hon gick i juniorklass. Det var 12 tikar i klassen och Ida placerade sig som 4:a med HP. Ida fick en jättebra kritik, hon hade lite lösa armbågar, annars var allt utmärkt. Vi tror på Idas chanser i ringarna framöver. GRATTIS matte Eva som visade henne så fint. Bild kommer inom kort.
2007-02-23  

Picabo´s Ice´n Fire, "Thea" har nu blivit 11 månader. Hon är en mycket glad, framåt och arbetsvillig tik. Thea kommer att ställas ut en hel del under 2007 och vi önskar henne och matte Annelie stort lycka till under säsongen.

Vi kommer att göra om kombinationen Viktor/Minja som gav så fina valpar, under 2007. Intresserade är välkomna att höra av sig. Vi räknar med att Minja skall börja löpa någon gång juni/juli.

2007-02-10  Idag hade SSRK årsmöte och i samband med det en clubshow med utslagstävlingar. Vi hade med 4 hundar. Streamside´s Bluebell Memory, "Minja", Picabo´s Yasmine le Bon, "Minna", Picabo´s Playing Ice´n Fire, "Thea" och Picabo´s Playing Pal, "Lipton".

Minja blev utslagen direkt av en annan springertik,  Minna klarade sig två gånger, men då började hon bli trött och då åkte hon ut, Thea klarade sig ända tills hon mötte bror Lipton, då åkte hon ut. Lipton klarade sig ända till finalen, där fick han se sig besegrad av en annan springerhane, High Score Quite a Crusier, "Hugo". Grattis till honom!!!! Vi hade en mycket trevlig eftermiddag och kväll med både middag, årsmöte och utställning. Tack kommittén för det enorma jobb ni lagt ner.

Nedan bilder på syskonen Thea och Lipton

      

2007-01-28 Årets första utställning. Annika Ödling, Liptons matte, Eva Löwenstein och jag åkte iväg till Västerås och till utställningen i Strömsholm. Det var kul att åka iväg och umgås med lite vin och ost kvällen före utställningen i den stuga vi hyrt för natten. Mycket skratt och funderingar om hur morgondagen skulle bli. Ett tag var vi vinnare allihop.

Söndagen kom och vi möttes av familjen Lindén som skulle ställa ut sin hund Kim, d v s Picabo´s Over´n Over. Ewa Berglund på Kennel Jäderön hade lovat att visa honom eftersom jag skulle visa Lipton, d v s Picabo´s Playing Pal . Båda gick i juniorklass. Kim var på sitt allra busigaste humör och ville heller leka än visa upp sig i ringen. Han fick trots det en fin kritik, men blev oplacerad. Lipton blev också oplacerad, han liksom bror Kim var yngst i ringen och därmed också de som såg mest ut som valpar. Vi fick jättebra kritik på honom och bedömningen mycket lovande junior, så det känns ändå bra.

Syster Ida, Picabo´s Playing Penny Peanut ställdes ut i juniorklass och hon visade sina rörelser jättebra och slutade 3:a med HP i juniorklassen.

Jag ställde ut Minja också, d v s valparnas mamma Streamside´s Bluebell Memory och domare Lisbeth Liljeqvist tyckte bra om henne. Då domaren skulle placera tikarna i den öppna klassen fanns det 6 st i ringen och en skulle ut och den som tackades för denna gång var vi, men klassen var stor (18) så vi var nöjda ändå.

Det var jättekul att åka iväg ett tag och umgås med andra hundmänniskor och vi var glada och nöjda då vi åkte hemåt på söndag eftermiddag.                 

2007-01-01 Året började på det absolut sämsta sättet för oss. Vi vaknade (som tur var) tidigt på nyårsdagens morgon med att vi hörde glasklirr, det var fönsterrutorna i vardagsrummet som sprack, utanför var det ett brinnande inferno. Hela fasaden på baksidan av huset brann. Förmodligen orsakades branden av en nyårsraket som fastnat i våra trädgårdsmöbler som stod lutade  mot huset och med ett vindskydd av trä bakom. Vi tog oss ut samtidigt som vi larmade brandkåren. Det var en olustig, konstig känsla att stå där och se sitt hus brinna. Brankåren kom efter ca 10 min och Räddningstjänsten tog hand om oss på ett väldigt bra sätt. Då branden var släkt fick vi gå in i huset och hämta saker som fotoalbum, viktiga papper och annat som v i behövde, mycket var vatten och rökskadat. Det mesta av vårt möblemang gick inte att rädda och där stod vi utan bostad. Ganska snabbt fick vi möjlighet att hyra en lägenhet, så nu bor vi och hundarna i bottenvåningen på ett jättestort hus i Tunadal. Vi kommer att bo här ca 6-8 månader, d v s under den tid det kommer att ta att bygga upp vårt hus igen.  Du kan se bilder på "slottet" nedan.

                               

A_hny_1.gif (40693 bytes)